На генпідрядника будівництва метро на Виноградар накладуть санкції

Прокуратура через суд вимагає стягнути з генпідрядника ще 79 млн гривень фінансових санкцій

Столична прокуратура вимагає стягнути з генерального підрядника будівництва метро на Виноградар ще 79 млн грн фінансових санкцій. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Як повідомлялося раніше, Північний апеляційний господарський суд підтримав позицію прокуратури та залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким задоволено позов прокуратури про повернення до бюджету міста Києва коштів у сумі понад 139 млн грн від генпідрядника будівництва двох нових станцій метрополітену на Сирецько-Печерській лінії.

Було встановлено, що будівельна компанія неправомірно використала кошти місцевого бюджету, виділені на фінансування будівництва метро від станції "Сирець" до житлового масиву Виноградар.

Генпідрядник розмістив отримані з бюджету кошти на депозитних рахунках банківської установи, внаслідок чого ця комерційна структура отримала неправомірну вигоду, завдавши збитків столичній громаді.

Водночас, законодавством передбачено, що у разі незаконного заволодіння коштами за рахунок інших осіб, у даному випадку територіальної громади Києва, винна особа зобов'язана додатково сплатити 3% річних та інфляційні втрати від простроченої суми за час користування цими коштами.

Нагадуємо, що начальник комунального підприємства "Київський метрополітен" Віктор Брагінський розповів про процес будівництва нової лінії підземки на житловий масив Виноградар.


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися