У Києві адвокати провернули масштабну схему з захоплення гідроспоруд

Адвокати незаконно заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж річки Дніпро

У Києві судитимуть двох адвокатів, які заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж Дніпра. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

У червні 2018 року адвокат подав заяву до Головного управління Нацполіції Києва про "знахідку на речі у вигляді майнових прав" на 16 гідротехнічних споруд вздовж річки Дніпро, а саме в парку "Наталка", на півострові Собаче гирло, острові Оболонський та інших водних об'єктах у межах прибережних смуг Києва та Київської області.

Далі, на підставі листа слідчого київської поліції, адвокат був визначений зберігачем "знахідки" і отримав права власності на гідротехнічні споруди, які за законом повинні належати територіальній громаді.

Потім адвокат підписав договір купівлі-продажу майнових прав на споруди з директором підконтрольного товариства (також адвокатом), створивши видимість того, що їх придбали в інтересах підприємства, засновником якого є він сам.

Загальна площа земельних ділянок, які захопив у свою власність адвокат, становить понад 36 га. Згідно з експертним висновком, ринкова вартість земельних ділянок (прав на них) перевищує 400 мільйонів гривень. Наразі на відповідні гідротехнічні споруди накладено арешт.

Крім того, прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права власності на вказані об'єкти за адвокатом. Розслідування щодо інших учасників цього злочину триває.

Нагадуємо, що за позовом столичної прокуратури суд скасував реєстрацію майнових прав фізичної особи на гідроспоруду, яка розташована на півострові Собаче гирло.

У судовому порядку прокуратурі вдалося скасувати незаконне рішення щодо державної реєстрації прав за фізичною особою на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії півострова в Оболонському районі Києва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися