Києву повернули незаконно захоплену гідроспоруду

Столична прокуратура встановила факт незаконної реєстрації прав на гідроспоруду за фізичною особою

За позовом столичної прокуратури суд скасував реєстрацію майнових прав фізичної особи на гідроспоруду, яка розташована на півострові Собаче гирло. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

У судовому порядку прокуратурі вдалося скасувати незаконне рішення щодо державної реєстрації прав за фізичною особою на гідроспоруду, розташовану вздовж берегової лінії півострова в Оболонському районі Києва.

Нагадаємо, раніше набула розголосу ситуація з реєстрацією права власності на декілька гідроспоруд вздовж парку Наталка, на півострові Собаче гирло, острові Оболонський та в межах прибережних смуг інших водних об'єктів у Києві, за фізичною та комерційною особами.

Столична прокуратура встановила факт незаконного набуття прав власності третіми особами на вказані гідротехнічні споруди, які згідно з вимогами законодавства можуть належати виключно територіальній громаді.

У зв'язку з порушеннями прокуратура у 2022 році подала до суду сім позовів. Серед них – про скасування незаконної реєстрації фізичною особою прав власності на гідротехнічну споруду в Оболонському районі міста Києва на півострові-косі Собаче гирло.

Завдяки активній позиції Київської міської прокуратури та зібраним доказам Оболонський районний суд міста Києва 8 лютого 2023 року задовольнив клопотання прокурора та скасував незаконну реєстрацію майнових прав.

Як повідомлялося раніше, Київській міській прокуратурі вдалося скасувати рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж річки Дніпро у столиці площею майже 3 500 квадратних метрів та вартістю понад 142 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


рус

15 лютого 2023, 11:36

і де прізвища? чи у нас вже бандити пощезали, немає тіньової економіки, бандитських понятій?

Микола

14 лютого 2023, 20:34

А де вілповідальні державні посадовці Які надали дозволи на так "зване захоплення" цих гідроспоруд . Чи вони "гідроспоруди" були "захоплені" бандою зі "зброєю" а Києвські чиновники героїчно боролись за справедливість і "загинули" в бою? Я думаю що мер Києва п. Кличко буде ходотайствовать про присвоєння цим "героям" пртсвоєння нагород як завжди "по Києвськи".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися