У Київській області незаконно видобули корисних копалин на мільйони гривень

Поліцейські викрили зловмисника, який завдав збитків державі

Поліція Київської області викрила зловмисника, який завдав державі збитків на 3,5 мільйона гривень шляхом незаконного видобутку корисних копалин. Підприємець видобував зі свердловини воду без відповідного дозволу. Про це повідомляє поліція Київської області, передають "Коментарі".

Стало відомо, що керівник приватного підприємства, використовуючи своє службове становище, без спеціального дозволу на користування надрами незаконно видобував воду об'ємом понад 375 000 м3 зі свердловини.

Збитки, завдані державі внаслідок такого самовільного використання водних ресурсів підприємством, склали близько 3,5 млн грн.

Поліція повідомила зловмиснику про підозру в порушенні правил охорони або використання надр та незаконному видобутку корисних копалин. Підозрюваному загрожує до шести років позбавлення волі.

Нагадуємо, що підприємство в Дарницькому районі Києва та акціонерне товариство у Київській області зобов'язали сплатити кошти до бюджету за самовільне спецводокористування.

Також "Коментарі" повідомляли, що в Києві адвокати провернули масштабну схему з захоплення гідроспоруд. У столиці судитимуть двох адвокатів, які заволоділи правами на 16 гідротехнічних споруд вздовж Дніпра.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися