У Києві судять замовного вбивцю, завербованого окупантами (ФОТО)

Зловмиснику замовили вбивства політичних та публічних осіб України

У Києві відбулися судові дебати у справі стосовно громадянина України, завербованого російськими спецслужбами. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Зловмиснику інкримінували державну зраду, підготовку до умисних вбивств на замовлення, а також участь у терористичних організаціях та непередбачених законом збройних формуваннях.

На дебатах прокурор підтримав усі представлені в суді докази і попросив суд призначити обвинуваченому покарання у вигляді 12 років позбавлення волі. У свою чергу, обвинувачений під час дебатів визнав свою провину. Заслухавши сторони, суд видалився до нарадчої кімнати для ухвалення вироку.

З 2014 року мешканець Луганської області підтримував збройну агресію Росії проти України. Він особисто брав участь у бойових діях на боці держави-агресора у лавах так званої "народної міліції ЛНР".

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він був завербований представниками російських спецслужб і отримав завдання організувати вбивство керівника одного з українських бойових підрозділів. Це вбивство мало стати "тестовим" перед іншими вбивствами українських політичних і публічних діячів, в тому числі міністра оборони України та керівника Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

За ці вбивства російські куратори обіцяли зловмиснику винагороду в розмірі від 100 000 доларів США.

У серпні 2022 року в результаті багатоетапної спецоперації фігуранта було затримано у Волинській області.

Нагадуємо, що в Києві покарають колаборантку, яка стала суддею в "ДНР". Жінка погодилася на пропозицію агресора стати суддею в незаконній судовій установі, створеній на тимчасово окупованій території.

Читайте также