У Києві покарають колаборантку, яка стала суддею в "ДНР"

За колаборацію з окупантами повідомлено про підозру адвокату

Адвокату, яка обійняла посаду судді на тимчасово окупованій території Донецької області, столичні правоохоронці повідомили про підозру у співпраці з окупантами. Про це інформує Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури повідомлено про підозру адвокату, громадянці України, у добровільному зайнятті посади у незаконній судовій установі, створеній на тимчасово окупованій території України.

За версією слідства, у травні 2022 року підозрювана перебувала на тимчасово окупованій території Донецької області та підтримувала дії країни-агресора і так званої "ДНР".

Жінка погодилася на пропозицію агресора стати суддею в незаконній судовій установі, створеній на тимчасово окупованій території, а саме в "Енакиевском городском суде Донецкой Народной Республики".

За колабораційну діяльність жінці передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк від 10 до 15 років.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть топ-посадовців окупаційної влади Запорізької області та колишнього керівника "Мелітопольгазу". Столична прокуратура задокументувала злочинну діяльність трьох росіян та двох українців, які обіймали керівні посади в окупаційних органах влади, організовували та контролювали роботу цих фейкових державних органів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися