Київська митниця викрила схему незаконного експорту зернових (ФОТО)

Столичне підприємство використало підроблені документи про походження насіння соняшнику

Столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Київська компанія, що експортує насіння соняшнику з України, використала підроблені документи про походження насіння соняшнику для зменшення вивізного мита. Використовуючи цю схему, компанії вдалося експортувати дві партії товару вагою 50 тонн і вартістю близько 1 мільйона гривень.

Історія почалася з того, що компанія застосувала преференційну ставку мита при декларуванні 25-тонного вантажу на митниці. Для обґрунтування цієї пільги експортер надав сертифікат EUR.1, який знижує ставку мита з 10% до 3,6%.

Пізніше ця ж компанія задекларувала ще одну партію насіння соняшнику вагою 25 тонн на експорт і також застосувала пільгу на мито. В обох випадках документи включали видаткову накладну про придбання насіння соняшнику у приватної компанії в Житомирській області. Однак, в процесі перевірки законності отримання сертифікату EUR.1 та застосування митних преференцій, Київська митниця отримала лист зі спростуванням факту продажу київській компанії насіння соняшнику від підприємства з Житомирської області.

Таким чином, експортер незаконно скористався пільгами. На підставі цих фактів Київська митниця склала протоколи про порушення митних правил.

Нагадуємо, що столичні митники вилучили 112 тон добрив російського виробництва вартістю понад чотири мільйони гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Евгений

13 березня 2023, 13:33

Не смішить людей на один мильен викрили!Хабаря мабуть отримали на 10 мільонів. Коли ви паскуди вже людей за дурнів перестанити тримати?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися