Київські митники вилучили понад сотню тон добрив російського виробництва (ФОТО)

Що відомо про контрабандну схему

Столичні митники вилучили 112 тон добрив російського виробництва вартістю понад чотири мільйони гривень. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію Київської митниці.

За даними відомства, мінеральну сировину намагалися ввезти в Україну з Туреччини. Сечовина з вмістом азоту була запакована у п’яти вантажівках. Отримати вантаж мало підприємство у Києві. До митного оформлення імпортер заявив спочатку добрива з одного вантажного автомобілю. Це 22 тони вартістю 818 тисяч гривень. У документах було вказано туркменське походження сировини.

Під час митного огляду працівники Київської митниці виявили маркування на товарі "Made in Russia”. Добрива вилучили, а на імпортера склали протокол про порушення митних правил України.

Після цього імпортер вирішив не ризикувати та намагався вивезти з України добрива із чотирьох вантажівок, що очікували митного оформлення, заявивши вантаж у режим "реекспорт". Однак, при огляді митники встановили невідповідність задекларованих відомостей про походження добрив. На самому товарі було маркування про російське походження, а в документах — Туркменістан. Митники вилучили ще 90 тон добрив вартістю понад три мільйони гривень та склали на імпортера ще чотири протоколи про порушення митних правил. 

Нагадаємо, у Києві викрили банду шахраїв, яка діяла під прикриттям фінансової компанії з надання кредитів. Аферисти пропонували кошти під заставу нерухомості. Люди не підозрювали, що вже на етапі оформлення позики позбувалися своїх квартир або ж у яку боргову яму потрапляли. В поліції встановили понад півсотні постраждалих від дій шахраїв. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що столичні посадовці вкрали мільйони на ремонті теплопунктів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Володя

15 березня 2023, 08:48

А точніше митниця просто вкрала. Бо на мішках немає надпису, що вироблено в рабсії. А людина везла добрива для своїх полів, бо добрива в европі дешевші ніж в Україні майже в 2 рази. Через схематоз.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися