У Києві викрили банду кредиторів, які відбирали у людей квартири (ВІДЕО)

Подробиці масштабної шахрайської схеми

У Києві викрили банду шахраїв, яка діяла під прикриттям фінансової компанії з надання кредитів. Про це розповіли в Національній поліції України, передають "Коментарі".

За даними правоохоронців, до злочинної організації входило десять учасників. Аферисти пропонували кошти під заставу нерухомості. Люди не підозрювали, що вже на етапі оформлення позики позбувалися своїх квартир або ж у яку боргову яму потрапляли. В поліції встановили понад півсотні постраждалих від дій шахраїв.

Керували оборудкою двоє фігурантів кримінальної справи під виглядом діяльності кредитної установи. У складі групи діяв приватний нотаріус, який на місці забезпечував перереєстрацію документів права власності. Шахраї добре орієнтувалися в законодавстві та знаходили підхід до потенційних клієнтів, розповідаючи про "вигідні" умови кредиту.

За місцями проживання шахраїв та в офісах фінансової компанії провели понад 40 обшуків. Правоохоронці вилучили у аферистів пів мільйона доларів, чотири катери, чотири автомобілі та інші речові докази. Наклали арешт на понад три сотні об’єктів нерухомості. Окрім того, арештовано статутний капітал фінансових компаній аферистів на понад 98 мільйонів гривень. Розслідування кримінальних проваджень триває. Шахраям загрожує до 12 тюрми з конфіскацією майна.


Нагадаємо, у Київській області під час спецоперацій викрили понад два десятки підпільних казино. Під час обшуків поліцейські вилучили понад 240 системних блоків та іншу комп'ютерну техніку для проведення азартних ігор. Спецоперації щодо протидії незаконному гральному бізнесу провели на території Білоцерківського, Бучанського, Бориспільського, Обухівського, Фастівського районів Київської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що столичні посадовці вкрали мільйони на ремонті теплопунктів у Києві.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися