Столичні посадовці вкрали мільйони на ремонті теплопунктів у Києві

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Києві за ремонт теплових пунктів зі збитками у майже вісім мільйонів гривень судитимуть злочинну групу з числа посадовців райдержадміністрації, підрядників та посередників. Про це розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, схему розкрадання бюджетних грошей організували посадовці Шевченківської районної державної адміністрації Києва, керівники підрядних підприємств та фірм-посередників. До схеми були залучені семеро осіб. Це керівник одного з управлінь Шевченківської РДА, чотири керівника підприємств та два засновника суб’єктів підприємницької діяльності.

Одне з управлінь Шевченківської райдержадміністрації уклало низку договорів з підприємствами щодо виконання капітального ремонту та модернізації модульних індивідуальних теплових пунктів житлових будинків на території району. Вартість поставленого обладнання майже втричі перевищувала ціну таких модулів у виробника продукції, а роботи з ремонту об’єктів провели не в повному обсязі.

Гроші, отримані за рахунок штучного завищення вартості обладнання та обсягів ремонтних робіт, учасники схеми розділили між собою. Експертиза оцінила збитки територіальної громаді Києва у вісім мільйонів гривень. Обвинувальний акт щодо учасників корупційної схеми скерували до суду.

Нагадаємо, у Києві шахраї "заробили" на продажі неіснуючих генераторів і палива десятки мільйонів гривень. Аферисти через посередників реєстрували фіктивні фірми з продажу мінеральних добрив, дизельного пального та промислових електрогенераторів. Серед покупців були переважно агропромислові підприємства. Під час спецоперації силовики затримали організатора та дев’ятьох активних учасників банди. Сума збитків потерпілим складає близько 50 мільйонів гривень. Проте, за інформацією правоохоронців, кількість потерпілих від шахраїв значно більша, а сума збитків – понад 100 мільйонів гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що під час будівництва Подільського мосту у Києві вкрали десятки мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Сергій Олександрович

4 березня 2023, 12:06

Саме так, - звісно киівських шахраів і злочинців (посадових осіб КМДА) "КРИШУЄ" і покриває "ВІТАЛЯ" КЛИЧКО. Кличко чудово знає про повний ЖАХ і повний БЕЗЛАД, котрий твориться в місті Києві (в КМДА). Чому до сих пір, ігноруючи чисельні "сигнали" і письмові повідомлення щодо злочинних дій і повноі бездіяльності Віталія Кличка (як посадовоі особи) відносно нього не проведено жодноі перевірки? Чому Вітальку Кличка до сих пір не притягнуто до кримінальноі відповідальності за його діі та бездіяльність за які передбачено КК Украіни кримінальну відповідальніть?

КИЕВЛЯНИН

4 березня 2023, 11:53

И ПОКРЫВАЕТ ЭТО ВОРОВСТВО КЛИЧКО И ЕГО ЗАМЫ!!!!!!!!! АЙ ЦЭ ЕВРОПА, ЦЭ ЕВРОПА)))))))).

Олек

4 березня 2023, 11:43

Треба вішати таких мародерів на крові, а тим більше під час 10 річної кривавої війни московії в Україні !! ВІШАТИ!! Бо суддівські з адвокатами поділять гроші і відпустять, ЗРАДНИКИ!!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися