У Києві викрили масштабну шахрайську схему з продажу генераторів (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці розповіли в поліції

У Києві шахраї "заробили" на продажі неіснуючих генераторів і палива десятки мільйонів гривень. Про шахрайську схему розповіли в Національній поліції України, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що шахраї через посередників реєстрували фіктивні фірми з продажу мінеральних добрив, дизельного пального та промислових електрогенераторів. Для пошуку покупців діяла розгалужена система колл-центрів, працівники якого рекламували товар у мережі інтернет і робили масові SMS-розсилки. Серед покупців були переважно агропромислові підприємства та профільні господарства, а також підприємства, які хотіли підготуватися до можливого "блекауту" і планували купити електрогенератори.

Аферисти "продавали" промислові електрогенератори, дизельне пальне і мінеральні добрива. Під час спецоперації силовики затримали організатора та дев’ятьох активних учасників банди. Сума збитків потерпілим складає близько 50 мільйонів гривень. Проте, за інформацією правоохоронців, кількість потерпілих від шахраїв значно більша, а сума збитків – понад 100 мільйонів гривень. 

В поліції також оприлюднили відео проведення спецоперації з затримання шахраїв.


Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень.

Читайте також, як у Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися