У Києві захистили від забудови величезний заказник на Троєщині

Стали відомі подробиці судових справ

У Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Про це розповіли в мерії столиці та у Київському еколого-культурному центрі (КЕКЦ), передають "Коментарі".

"Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу департаменту, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі. Йдеться про заказник "Троєщинські луки" у Деснянському районі", — заявили в Департаменті земельних ресурсів Київської міської ради.

У Київському еколого-культурному центрі розповіли, як разом із юристами Київради розгромили в апеляційному суді рейдерів та захистили київський заказник "Троєщинські луки" від забудови.

"Після півтора року напруженої боротьби у судах Північний апеляційний господарський суд скасував незаконну реєстрацію землі заказника "Троєщинські луки (площа 375 га), якою за допомогою "чорного" нотаріуса заволоділи рейдери з ТОВ "Нова Україна", щоб почати там будувати котеджи", — заявив директор КЕКЦ Володимир Борейко.

Розгромивши рейдерів в цьому суді, зараз КЕКЦ готується їх "добити" ще в двох інших судах, які екологи ведуть на захист заказника "Троєщинські луки".

Директор КЕКЦ нагадав, що в жовтні 2022 року організація виграла суд проти рейдерів на захист заказника "Урочище Унава" та лісів під Фастовим. Рішення суду вже набуло чинності. Тепер в КЕКЦ готуються ще до двох судів — на захист Лисої гори від забудови, а також на захист печери "Геонавт" в Київської області від рейдерів. Розгляд справ в судах розпочнеться 21 та 28 березня відповідно.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Київській області почали створювати ландшафтний заказник "Ріка-герой Ірпінь". Заказник створять на території Білогородської громади, а Білогородська сільська рада вже погодила проект. Під охорону візьмуть фрагмент річки Ірпінь загальною довжиною 19,7 кілометри та площею у 198 гектарів.

Нагадаємо, що в Голосіївському районі Києва зелена зона та частина парку опинилися під загрозою забудови. На земельній ділянці поряд з Голосіївським парком планують побудувати житловий комплекс. На землю претендує забудовник ТОВ "Молодіжний житловий комплекс "Оболонь".

Читайте також, що у Києві розробили концепцію скверу, що поблизу станції метро "Героїв Дніпра", та дивіться фото.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися