У Києві чоловік вкрав у ЗСУ гроші і позашляховик

Що відомо про шахрая

У Києві чоловік привласнив позашляховик та кошти на потреби Збройних сил України на суму майже 250 тисяч гривень. Про це розповіли в столичній поліції і в прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що на початку вересня 2022 року 26-річний мешканець Києва, уродженець Тернопільської області, отримав від волонтерів 4500 доларів для придбання позашляховика для потреб військової частини. Цей автомобіль аферист придбав, проте передавати його на потреби ЗСУ не планував.

У грудні 2022 року чоловік отримав від волонтерів 67700 гривень на придбання генератора для потреб одного із батальйонів ЗСУ. Товар він не придбав, а гроші використав на власний розсуд. Загальна сума збитків, становить майже чверть мільйона гривень. Шахрая затримали.

Аферисту повідомили про підозру за фактом шахрайського заволодіння майном та коштами, зібраними для потреб Збройних сил України. Під час затримання у чоловіка вилучили гранату, тротилову шашку, набої та автомат Калашникова. Також вилучено позашляховик та вирішується питання про передачу його на потреби Збройних сил України. 

Нагадаємо, у Києві повернули у власність громади заказник "Троєщинські луки". Північний апеляційний господарський суд задовольнив скаргу столичної влади, що дозволило повернути територіальній громаді Києва 375 гектарів землі заказника у Деснянському районі столиці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві та Київській області шахраї від імені влади збирали гроші для української армії. Учасники банди займалися видурюванням грошей з бізнесменів. Шахраї представлялися посадовцями місцевої влади і просили в підприємців "допомоги для ЗСУ". За такою схемою їм вдалося привласнити понад три мільйони гривень.

Читайте також, що у Київській області приватизують великі підприємства і спиртовий завод



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


КИЕВЛЯНИН

2 березня 2023, 09:49

ВСЕ ЯК В ЕВРОПІ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися