Києву повернули землі, незаконно захоплені однією з районних рад

Суд повернув земельні ділянки належному власнику

Прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, незаконно прибрані до рук однією з районних рад Київської області. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратура успішно захистила в суді права територіальної громади міста Києва на земельні ділянки загального користування у Святошинському районі столиці.

Розслідуванням встановлено, що одна з райрад Київської області з порушенням вимог законодавства зареєструвала за собою право власності на земельні ділянки по вулиці Львівській, на яких розташована будівля колишньої типографії та які належать територіальній громаді міста Києва. Загальна площа цих ділянок становить близько 0,4 га, а їх ринкова вартість перевищує 18,5 млн гривень.

Між районною радою та компанією-забудовником було укладено інвестиційний договір, який передбачає будівництво на вказаних земельних ділянках багатоповерхового житлового комплексу з приміщеннями комерційного призначення.

З метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування рішення про державну реєстрацію права власності на земельні ділянки та витребування цих ділянок.

Господарський суд міста Києва задовольнив позов прокуратури та повернув земельні ділянки законному власнику - Київській міській раді.

Нагадуємо, що прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку історико-культурного призначення на столичному Печерську. Ця земельна ділянка розташована в центральній планувальній зоні, в історичному ареалі міста та в зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

15 березня 2023, 15:40

Прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, незаконно прибрані до рук однією з районних рад Київської області. Джерело: https://kyiv.comments.ua/ua/news/offense/2023/16599-kievu-povernuli-zemli-nezakonno-zahopleni-odnieyu-z-rayonnih-rad.html © Comments.ua А шо за секретность така ,посадавцям одної райради нічого не буде? та звісно:)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися