Києву повернули незаконно захоплену пам'ятку архітектури

Громаді повернули земельну ділянку історико-культурного призначення

Прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку історико-культурного призначення на столичному Печерську. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Північний апеляційний господарський суд повністю задовольнив позовні вимоги прокуратури та повернув з незаконного володіння земельну ділянку історико-культурного призначення на Печерську вартістю понад 34 млн грн.

Встановлено, що до складу земельної ділянки по вул. Миколи Гайцана входить прибудинкова територія, прилегла до будівлі по вул. Михайла Омеляновича-Павленка та сам будинок, який є пам'яткою історії та культури 20 сторіччя, а також пам'яткою архітектури.

Земельна ділянка також розташована в центральній планувальній зоні, в історичному ареалі міста та в зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.

Ділянка була незаконно вилучена з власності громади і неодноразово була перепродана. Нові власники незаконно змінили цільове призначення ділянки і планували побудувати офісно-житлову прибудову до будинку-пам'ятки.

Оскільки земля історико-культурного призначення вибула з комунальної власності всупереч волі столичної громади, прокуратура подала позов в суд в інтересах держави з метою недопущення забудови та захисту пам'ятки архітектури.

Нагадуємо, що земельні ділянки природно-заповідного фонду в регіональному ландшафтному парку "Трахтемирів" повернули у державну власність.

Також Києву повернули незаконно захоплену гідроспоруду на Дніпрі. Київській міській прокуратурі вдалося скасувати рішення про державну реєстрацію прав на гідроспоруду вздовж річки Дніпро у столиці площею майже 3 500 квадратних метрів та вартістю понад 142 млн грн.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися