Експосадовець незаконно збудував котеджне містечко в Пущі-Водиці (ФОТО)

Правопорушник розгорнув будівництво на земельній ділянці, призначеній для оздоровчого табору

Експосадовець постане перед судом за спробу заволодіти землями дитячого оздоровчого табору в Пущі-Водиці вартістю 27 мільйонів гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Ювенальні прокурори Оболонської окружної прокуратури направили до суду обвинувальний акт стосовно колишнього керівника підприємства за фактом спроби незаконного відчуження з комунальної власності чотирьох гектарів земель рекреаційного призначення вартістю близько 27 мільйонів гривень.

За версією слідства, обвинувачений, перебуваючи на посаді директора компанії, разом зі спільниками розробив злочинний план захоплення земельної ділянки в Пущі-Водиці. Замість реконструкції раніше придбаного ними дитячого оздоровчого табору, учасники схеми мали намір побудувати на рекреаційній ділянці клубне містечко з 34 окремих котеджів. 

Будівництво цих котеджів та їх експлуатація також дозволила б зловмисникам заволодіти вказаною земельною ділянкою. Завдяки втручанню прокуратури злочинний намір не був реалізований.

На етапі початку будівництва клубного містечка незаконна діяльність була припинена, недобудовані об'єкти нерухомості та земельна ділянка за рішенням суду були передані в управління АРМА, і на вказані об'єкти було накладено арешт.

Висновки будівельно-технічної експертизи також підтвердили версію слідства про те, що нове будівництво здійснювалося без дотримання цільового призначення земельної ділянки.

Санкція статті передбачає покарання до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, незаконно захоплені однією з районних рад Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

13 березня 2023, 17:58

прийде весна -сажати будемо,)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися