У Київській області незаконно ліквідували школу

Визнано незаконною ліквідацію навчального закладу в Броварському районі

Завдяки прокуратурі визнано незаконною ліквідацію школи – дитячого садка в Київській області. Суд визнав незаконним та скасував рішення про ліквідацію навчального закладу в Броварському районі. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

Стало відомо, що у квітні 2021 року Згурівська селищна рада з порушенням законодавства та без громадського обговорення своїм рішенням ліквідувала Красненське навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітня школа І ступеня – дитячий садок".

За словами прокуратури, це рішення ставить під загрозу належне функціонування та реалізацію державної освітньо-культурної політики, духовний та естетичний розвиток і виховання дітей у Броварському районі та негативно впливає на реалізацію конституційних прав та інтересів дитячого населення у сфері освіти.

Відтак, з огляду на наявність ознак порушення законодавства, прокуратура виступила на захист інтересів держави та звернулася до Київського окружного адміністративного суду з позовом, який наразі задоволено.

Нагадуємо, що прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, незаконно захоплені однією з районних рад Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися