У Київській області викрили злочинну схему захоплення земельних ділянок

Зловмисник заволодів шахрайським шляхом майже 10 га землі

Мешканець Київської області, який незаконно заволодів близько 10 га землі, що перебуває у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України, постане перед судом. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

До суду скеровано обвинувальний акт стосовно мешканця Київської області за фактами шахрайства, використання завідомо підроблених документів та легалізації майна, одержаного злочинним шляхом.

Слідство встановило, що обвинувачений використав підроблені документи для приватизації земельної ділянки площею 10 га вартістю 900 000 гривень. Ця земля належала державі та перебувала у постійному користуванні Національної академії аграрних наук України.

Згодом фігурант вніс земельну ділянку до статутного капіталу товариства, в якому він був одним із засновників. У подальшому земля була продана фермерському господарству.

Раніше прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно іншого мешканця Київської області за аналогічними фактами. Він незаконно приватизував 19 га землі НААН вартістю понад 1,8 млн гривень і продав їх тому ж фермерському господарству.

Суд першої інстанції задовольнив позов прокурора щодо повернення зазначених земельних ділянок у державну власність.

Нагадуємо, що прокуратура повернула киянам землі колишньої типографії, незаконно захоплені однією з районних рад Київської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Дмитрий

15 березня 2023, 12:34

Странно. Депутаты уже давно всё пр думали и законы написали

дом

15 березня 2023, 12:32

Коли вже там черга Фседорук? Герой ,який вміло переховувався)))з медаллю....мля.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися