СБУ затримала свого екс-співробітника, який закликав колег бігти з Києва

Фігурант закликав українських захисників до дезертирства

СБУ затримала колишнього співробітника Служби, який закликав до дезертирства з Києва українських захисників. Співробітники внутрішньої безпеки Служби безпеки України затримали екс-співробітника одного зі структурних підрозділів, який займався підривною діяльністю на користь держави-агресора. Про це повідомляє СБУ, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що напередодні повномасштабного вторгнення фігурант звільнився зі своєї посади та виїхав до однієї з країн ЄС.

Звідти він телефонував своїм колишнім колегам і закликав їх втекти з Києва, обіцяючи, що якщо вони це зроблять, то у них "все буде добре". У разі відмови він погрожував "злити" їхні особисті дані представникам російських спецслужб.

Крім того, зловмисник намагався передати ворогу інформацію про хід мобілізаційних заходів та місця дислокації окремих підрозділів Сил оборони. З цією метою він намагався отримати ці відомості від співробітників СБУ.

У березні 2023 року фігурант перетнув державний кордон України та був одразу затриманий. На підставі зібраної інформації слідчі Головного слідчого управління СБУ повідомили йому про підозру за різними статтями Кримінального кодексу України.

Наразі чоловікові обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Усі деталі його протиправної діяльності наразі з'ясовуються.

Нагадуємо, що заступник начальника одного з управлінь Міністерства оборони України був затриманий під час передачі за гроші документів про зняття військовозобов'язаного чоловіка з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

Читайте также