У Києві на допомозі ухилянтам викрили посадовця Міноборони (ФОТО)

Полковник оформив військовозобов'язаному чоловіку документи для безперешкодного виїзду за кордон

Співробітника Міністерства оборони України затримали за вимагання 9 000 доларів США за оформлення документів про зняття з військового обліку. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Заступник начальника одного з управлінь Міністерства оборони України був затриманий під час передачі документів про зняття військовозобов'язаного чоловіка з військового обліку для безперешкодного виїзду за кордон.

За версією слідства, 60-річний полковник погодився за гроші видати громадянину призовного віку документи про зняття з військового обліку, щоб той міг безперешкодно виїжджати за кордон під час воєнного стану. Посадовець оцінив вартість своїх послуг у 9 000 доларів США. Його затримали після передачі документів та одержання коштів.

Під час обшуків за місцем проживання посадовця правоохоронці вилучили документи третіх осіб, військові квитки, виписки з медичних карток, аркуші з печатками російських військових частин, зброю та готівку.

Триває досудове розслідування. Затриманому повідомлено про підозру, і вирішується питання щодо обрання чоловікові міри запобіжного заходу.

Також вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до скоєння злочину, у тому числі серед працівників районного центру комплектації та соціальної підтримки.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю, а також конфіскація майна.

Нагадуємо, що в Києві заочно заарештували власника агропромислового холдингу за хабар колишньому керівнику Державної фіскальної служби України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися