У Києві заарештували власника агрохолдингу за хабар голові ДФС України

Що відомо про рішення ВАКС та корупціонера

У Києві заочно заарештували власника агропромислового холдингу за хабар колишньому керівнику Державної фіскальної служби України. Про це заявили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП) України, передають "Коментарі".

Мова йде про власника агрохолдингу "Укрлендфармінг" Олега Бахматюка. Бізнесмена підозрюють у наданні 722 мільйонів гривень хабаря колишньому керівнику Державної фіскальної служби України Роману Насірову. За даними САП, Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) цього тижня заочно арештував Бахматюка за хабар ексочільнику ДФС України та його раднику.

В Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі заявили, що після затримання бізнесмена та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу. 

"Протягом 2015-2016 років очільник ДФС України одержав на свою користь та на користь третіх осіб від власника агрохолдингу понад 722 млн грн неправомірної вигоди за вчинення дій, пов’язаних із забезпеченням відшкодування ПДВ підконтрольним власнику агрохолдингу юридичним особам у розмірі понад 3,2 мільярди гривень", — заявили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі України. 

У відомстві додали, що дії власника агрохолдингу та ексочільника ДФС України кваліфіковано як хабар за частиною 4 статті 369 Кримінального кодексу України, а радника високопосадовця – за частиною 5 статті 27 та частиною 4 статті 368 Кримінального кодексу України (пособництво та хабар).

Нагадаємо, у Києві шахраї "заробили" на продажі неіснуючих генераторів і палива десятки мільйонів гривень. Аферисти через посередників реєстрували фіктивні фірми з продажу мінеральних добрив, дизельного пального та промислових електрогенераторів. Серед покупців були переважно агропромислові підприємства. Під час спецоперації силовики затримали організатора та дев’ятьох активних учасників банди. Сума збитків потерпілим складає близько 50 мільйонів гривень. Проте, за інформацією правоохоронців, кількість потерпілих від шахраїв значно більша, а сума збитків – понад 100 мільйонів гривень. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Крім того, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, як у Київській області викрили понад два десятки підпільних казино.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


пдв нахуй

12 березня 2023, 09:26

то відмініть те ПаДлоВе, все одно воно сплачується не з прибутку підприємства, а покупцем.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися