У Києві підприємиця привласнила гроші навчального закладу

Фігурантці загрожує покарання до п'яти років позбавлення волі

Столична поліція повідомила про підозру підприємиці, яка привласнила гроші коледжу. Жінка уклала договір на поставку текстильних виробів до навчального закладу у столиці, але не виконала його умов та привласнила 142 000 гривень. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Слідчі викрили 47-річну киянку, яка не виконала умови договору та привласнила гроші одного з київських коледжів.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що підприємиця виграла тендер на поставку 100 одиниць готових текстильних виробів (матраців) до навчального закладу, який готує атлетів збірних команд України. Однак у реальності компанія не мала достатньої кількості матеріалів для виконання замовлення. Тому зловмисниця, завідомо знаючи, що продукцію не поставить, отримала 142 тис грн на рахунок підприємства та перерахувала гроші на особистий рахунок.

За вчинення цього злочину передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. Досудове розслідування триває.

Нагадуємо, що в Київській області судитимуть директора підприємства за звинуваченням в ухиленні від сплати податків на суму понад 7 мільйонів гривень. Директор підприємства у Київській області у 2017-2018 роках незаконно перебував на спрощеній системі оподаткування. Він приховував свої реальні доходи та не відображав їх у податковій звітності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися