У Києві провели незаконне будівництво в парку "Муромець"

Прокуратура заявила позови до власників самовільно збудованих закладів

Прокуратура подала позови до суду до власників самовільно збудованих закладів харчування у парку "Муромець". Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Територія парку "Муромець" є зоною охоронюваного ландшафту та потрапляє в межі проектного заповідання природного комплексу.

Прокуратурою встановлено, що на території парку та на земельних ділянках, що належать до категорії земель природно-заповідного фонду та водного фонду, без правовстановлюючих документів було збудовано два заклади громадського харчування.

З метою захисту інтересів громади столиці, окружна прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва та Деснянського районного суду міста Києва з вимогою скасувати рішення про державну реєстрацію права власності на вказані об'єкти нерухомості та зобов'язати відповідачів знести самочинно збудовані об'єкти та повернути земельні ділянки у придатному для використання стані.

Нагадуємо, що в Києві забудовники почали знищення заказника "Деснянські луки". На днях, проводячи перевірку заповідного режиму заказника "Деснянські луки", екоактивісти КЕКЦ виявили на території заказника незаконну забудову та знищення важкою технікою частини природного шару заказника та кущів на площі близько 3 га. Там проривають котлован і прокладають труби.

Читайте также