Столична прокуратура повернула державі курортні землі з озером

Прокуратура через суд відновила право держави на земельну ділянку

Київська міська прокуратура у судовому порядку досягла повернення державі земельної ділянки з озером у курортній зоні на Львівщині вартістю 454 млн грн. Ділянка була придбана товариством, але її частина є землями водного фонду, які не можуть належати приватним власникам. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Стало відомо, що в 2019 році товариство придбало земельну ділянку площею 15 га в курортній зоні Львівської області за розпорядженням Львівської обласної державної адміністрації. На земельній ділянці також знаходиться озеро площею понад 9 га, що є землями водного фонду.

Відповідно до законодавства, води є виключною власністю народу України. Землі водного фонду не можуть передаватися у приватну власність, за винятком замкнених природних водойм площею менше 3 га.

Львівська обласна прокуратура подала позов до суду про визнання недійсним розпорядження та договору купівлі-продажу земельної ділянки. Суди двох інстанцій у 2021 році відхилили позов.

За результатами касаційного оскарження Київською міською прокуратурою незаконних судових рішень, Верховний Суд погодився з прокурором і скасував судові рішення, направивши справу на новий розгляд до суду першої інстанції. 

Господарський суд міста Києва погодився з прокурором і повернув право власності на землі водного фонду державі.

Нагадуємо, що прокуратура повернула державі земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю понад 6 млн грн на території Біличанського лісу. Коцюбинська селищна рада незаконно передала земельну ділянку фізичній особі у приватну власність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися