У Київській області ділянку лісу незаконно передали у приватну власність

У Київській області державі повернуто земельну ділянку природно-заповідного фонду

Прокуратура повернула державі земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю понад 6 млн грн на території Біличанського лісу. Коцюбинська селищна рада незаконно передала земельну ділянку фізичній особі у приватну власність. Про це повідомляє прокуратура Київської області, передають "Коментарі".

У суді прокурори домоглися повернення у власність держави земельної ділянки на території Біличанського лісу, що входить до складу об'єкта природно-заповідного фонду загальнодержавного значення – Національний природний парк "Голосіївський". 

Суд задовольнив позовні вимоги Спеціалізованої екологічної прокуратури Київської обласної прокуратури, визнавши недійсними правовстановлюючі документи на право приватної власності на землю та повернувши у державну власність земельну ділянку лісового фонду площею 0,15 га та вартістю 6 млн грн.

Прокуратура довела, що Коцюбинська селищна рада передала земельну ділянку фізичній особі у приватну власність без дозволу Кабінету Міністрів України, тим самим порушивши законодавство.

Нагадуємо, що Київрада спільно з громадськістю виграла судовий процес, який передбачає повернення Садиби Дмитрієва у власність територіальної громади Києва.

Також прокуратура через суд повернула громаді земельну ділянку історико-культурного призначення на столичному Печерську. Земельна ділянка розташована в центральній планувальній зоні, в історичному ареалі міста та в зоні регулювання забудови першої категорії на землях історико-культурного призначення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися