У Києві незаконно забудували земельну ділянку в заповідній зоні

Столична прокуратура вимагає звільнити від самочинної забудови землі Святошинського лісництва

Прокуратура через суд вимагає звільнити від самочинного будівництва земельну ділянку Святошинського лісництва, яка входить до складу Національного природного парку "Голосіївський". Про це повідомляє Київська міська прокуратура.

Святошинська окружна прокуратура звернулася до суду з вимогою до забудовників звільнити від самочинного будівництва та повернути киянам земельну ділянку природно-заповідного фонду на території Святошинського лісництва, яку включено до складу НПП "Голосіївський".

Встановлено, що на земельній ділянці площею 0,10 га, яка належить до комунальної власності Києва, без рішення Київської міської ради та відповідних правових підстав незаконно збудовано нежитлову будівлю та тимчасові споруди.

Не маючи належних правовстановлюючих документів, ділки зареєстрували право власності на самочинно зведені будівлі на фізичну, а потім на юридичну особу.

Водночас, законодавство обмежує використання земель природно-заповідного фонду. Ці землі перебувають під особливою охороною держави і набуття у власність земельних ділянок всупереч вимогам Земельного кодексу України є недопустимим.

Враховуючи викладене, з метою захисту інтересів держави, прокуратура звернулась до суду з позовом про скасування правочину щодо самочинного збудованого об'єкту, знесення нерухомого майна та тимчасових споруд, а також повернення земельної ділянки територіальній громаді міста Києва.

Наразі Святошинський районний суд Києва відкрив провадження у справі за позовом прокуратури та призначив підготовче судове засідання.

Нагадуємо, що Київська міська прокуратура у судовому порядку досягла повернення державі земельної ділянки з озером у курортній зоні на Львівщині вартістю 454 млн грн.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися