У результаті аудиту КП "Київтеплоенерго" виявили порушень на 20 мільярдів

Підприємство наробило порушень на рекордні 20,28 млрд гривень

Стали відомі результати нещодавніх перевірок "Київтеплоенерго", які міська влада намагалася приховати від громадськості. Про це повідомляє "КиївВлада", передають "Коментарі".

Повідомляється, що за три з половиною роки "Київтеплоенерго" допустило порушень і недоліків на загальну суму 20,28 млрд грн, з яких було остаточно втрачено 3,26 млрд грн. Майже третина від загальної суми порушень (7,7 млрд грн) спричинена втратами тепла та води внаслідок критичного стану мереж.

Зокрема, мали місце незаконні витрати коштів без підтверджуючих документів, завищення вартості замовлених робіт, сумнівне "успадкування" боргів ПАТ "Київенерго", переплати при закупівлі газу та незаконні доплати працівникам.

Держаудитслужба запропонувала Київському міському голові Віталію Кличку розглянути питання про відповідність директора "Київтеплоенерго" В'ячеслава Бінда займаній посаді, зобов'язати підприємство задовольнити вимоги аудиторів щодо відшкодування збитків та притягнути до відповідальності винних у порушеннях.

Міський голова мав до 23 січня 2023 року повідомити Держаудитслужбу про вжиті заходи та прийняті рішення за цією пропозицією. Наразі невідомо, яку відповідь мер надав аудиторам, але можна припустити, що міський голова не погоджується з результатами аудиту.

Це підтверджує те, що "Київтеплоенерго" вже подало позов до Київського окружного адміністративного суду проти Державної аудиторської служби, стверджуючи, що її дії є незаконними. Однак підприємство не могло б подати цей позов без згоди (письмової чи усної) керівництва в особі КМДА.

КМДА також опублікувала на своєму офіційному сайті інформацію з сайту "Київтеплоенерго" про подачу вищезгаданого позову та слідчі дії, що проводяться на підприємстві в рамках кримінальних проваджень, порушених правоохоронцями за результатами аудиторських перевірок.

Прес-служба Київської міської державної адміністрації передрукувала цей інформаційний матеріал зі збереженням позиції керівництва підприємства, що висновки аудиту діяльності цього КП "є необґрунтованими, а в їх основі – не аналіз документації чи фактичної роботи, а суб'єктивні оцінки, що не підтверджені документально, зокрема, взяті з медіаджерел".

Нагадуємо, що Київська міська рада затвердила Схему теплопостачання Києва на період до 2030 року, спираючись на проект нового Генплану міста.

Читайте также