У Києві постав перед судом колишній директор держпідприємства

Державі спричинено шкоду в розмірі понад 25,5 млн грн

Колишній директор держпідприємства постав перед судом за службову недбалість із завданням державі збитків у розмірі понад 25 мільйонів гривень. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Подільська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього директора державного підприємства за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Стало відомо, що у квітні 2021 року між державним підприємством та приватною компанією було укладено договори, а також додаткові угоди на поставку сільськогосподарської продукції, а саме насіння соняшнику та зерен кукурудзи врожаю 2021 року.

Розслідування встановило, що угоди були економічно невигідними та призвели до заниження вартості реалізованого майна державного підприємства. Згідно з висновками судової експертизи, державі завдано збитків на суму понад 25,5 млн грн.

Нагадуємо, що директора одного зі структурних підрозділів Національної академії наук України затримали на хабарі. Посадовець використовував своє службове становище для створення протиправного механізму отримання неправомірної вигоди за оренду приміщень від приватних осіб та представників бізнесу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися