Київські митники виявили капсули для схуднення з психотропами

Митники виявили капсули з психотропами на чверть мільйона гривень

Київські митники виявили у міжнародних поштових відправленнях капсули з психотропами на чверть мільйона гривень. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що у трьох міжнародних поштових відправленнях з Казахстану київські митники виявили 5,6 тисяч капсул для схуднення з вмістом психотропної речовини.

Препарати "Fito Lida", "Medina Slimfit", "Al-Sheikh Beauty" та інші прямували від одного відправника з міста Астана до Києва та Полтави.

Експерти визначили, що у складі капсул знаходиться сибутрамін, віднесений до психотропних речовин, обіг яких в Україні обмежено, а пересилання у міжнародних поштових відправленнях – заборонено.

За даними фактами порушень митних правил Київською митницею складено три протоколи. Капсули загальною вартістю 255 тис грн вилучили.

Нагадуємо, що службовий собака митниці спрацював на наркотики і психотропи, що пересилалися як товари для котів. Кінологічна команда Київської митниці у складі кінолога Тетяни та бельгійської вівчарки Харді успішно запобігла незаконному пересиланню смоли канабісу та тетрагідроканабінолу у міжнародному експрес-відправленні.

Також київські митники виявили в очищувачі повітря схованку з сигаретами, які українець намагався незаконно відправити до Італії. Стало відомо, що відправник з Кропивницького приховав пачки "Kent", "Marlboro" та "Rothmans" в порожнинах приладу для очищення повітря.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися