У Києві злочинна група привласнювала кошти постраждалих від війни дітей

У столиці припинено злочинну схему, учасники якої заволодівали коштами, зібраними для постраждалих дітей

У Києві викрито злочинне угруповання, яке привласнило понад 10 мільйонів гривень під виглядом збору коштів для постраждалих від війни дітей. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, організатори угруповання зареєстрували кілька фіктивних організацій і представили їх як благодійні фонди. Залучивши виконавців, вони також утворили кол-центр.

Оператори кол-центрів представлялися працівниками благодійних фондів, у тому числі "Благодійного фонду "Діва Марія", і телефонували підприємцям, представникам різних організацій та громадянам України з проханням взяти участь у заходах зі збору коштів.

Зловмисники стверджували, що збирають кошти на потреби дітей, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Для приховування своєї протиправної діяльності злочинна група перераховувала близько 5% зібраних коштів на благодійність. Решту коштів, отриманих від громадян, зловмисники розподіляли між собою за заздалегідь спланованою відсотковою схемою.

У такий спосіб члени злочинної групи привласнили понад 10 мільйонів гривень.

Під час обшуків за місцями проживання підозрюваних співробітники поліції вилучили документи, що підтверджують незаконну діяльність, банківські картки, документи та печатки, а також мобільні телефони, які використовувалися як знаряддя злочинів.

За результатами розслідування правоохоронці затримали 4 осіб, яким повідомлено про підозру у незаконному використанні з метою отримання прибутку благодійних пожертв, вчиненому у складі організованої злочинної групи.

Наразі вирішується питання щодо обрання усім підозрюваним запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадуємо, що в Києві перед судом постали учасники злочинної організації за вчинення шахрайства на 5 млн грн під виглядом інвестування в криптовалюту. Мешканець Києва створив та очолив злочинну організацію, метою якої було незаконне заволодіння коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися