У Києві злочинна організація ошукала інвесторів на мільйони гривень

Учасники злочинної організації постали перед судом

У Києві перед судом постали учасники злочинної організації за вчинення шахрайства на 5 млн грн під виглядом інвестування в криптовалюту. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що на початку 2021 року мешканець Києва створив та очолив злочинну організацію, метою якої було незаконне заволодіння коштами громадян під приводом інвестування у криптовалюту.

Зловмисники рекламували свої послуги в Інтернеті та соціальних мережах і гарантували потенційним клієнтам величезні прибутки на ринку криптовалют - купівлю за вигідною ціною та продаж за ціною, вищою за ціну купівлі.

Шахраї також пропонували послуги з реалізації арбітражу трафіку - різновиду онлайн-бізнесу, суть якого полягає в покупці та перепродажі раніше купленого трафіку на більш вигідних умовах.

Крім того, керівник злочинної організації запровадив ще один вид шахрайства, який полягав у стягненні з інвесторів оплати комісії за начебто подальше виведення зароблених грошових коштів.

Щоб продемонструвати нібито успішність свого бізнесу, злочинці орендували офіс у Києві, створили там колл-центр і розміщували на своїх сторінках у соціальних мережах відеоролики, в яких інформували про успішність роботи з інвесторами.

Таким чином учасники злочинного угруповання забирали кошти довірливих громадян. Після отримання коштів на електронні гаманці або банківські рахунки інвесторам не надавали послуги. Клієнтів блокували, а отримані від них кошти розподіляли між учасниками злочинної організації. 

Слідство встановило понад 20 потерпілих, які зазнали збитків на суму близько 5 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що в Києві учасники шахрайської схеми ухилились від сплати десятків мільйонів гривень податків шляхом махінацій на ринку криптовалют.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


дом

23 березня 2023, 15:36

фигня ,відпустять.ні трохи не так,поділяться і всім добре) от як мера Фседорук-не один десяток років весна приходила:) а він все на жирній хвилі!

Теразини

23 березня 2023, 14:49

Коли також притягнуть до відповідальності аферистів ТОВ ГРУПА ЕЛЕКТРОЮА та їх кришувальників, які ошукали українців на сотні млн., частина вже в московії і тих звільняти, хто їм дав втекти

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися