Масштабну схему махінацій на ринку криптовалют викрили у Києві

Аферисти не сплатили десятки мільйонів податків

У Києві учасники шахрайської схеми ухилились від сплати десятків мільйонів гривень податків шляхом махінацій на ринку криптовалют. Про масштабну шахрайську схему розповіли у Київській міській прокуратурі, передають "Коментарі".

Слідство встановило, що учасники схеми ухилення від сплати податків використовували ресурси з обміну електронних коштів, що дозволяють користувачам, зокрема з РФ, а також так званих "ЛНР/ДНР", конвертувати готівку та безготівкові кошти у криптовалюту та навпаки. Експертиза встановила, що з 2017 по 2020 роки таким чином ухилились від сплати податків на понад 71 мільйон гривень.

Незаконні прибутки легалізовували шляхом придбання земельних ділянок, квартир та іншого майна. У фігурантів кримінальної справи провели обшуки, під час яких вилучили понад 50 мільйонів гривень у різній валюті та 830 кілограмів банківського срібла. На вилучені гроші та на придбане учасниками схеми майно наклали арешт. Заарештовані п’ять квартир, два нежитлових приміщення та шість земельних ділянок. Загальну вартість арештованого майна оцінюють у понад 100 мільйонів гривень.

Відносно шести учасників схеми за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах та легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, обвинувальний акт скерували до суду.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві викрили ділка, який пропонував керівництву Держгеокадастру і ДП "Центр Державного земельного кадастру" 1,5 мільйони гривень хабаря за "вирішення" судового спору. Керівник столичної компанії хотів незаконно отримати 38 мільйонів гривень, які були передбачені в тендері. Бізнесмен поставив обладнання, яке не відповідало заявленим вимогам і його вартість була завищена. Посадовці Держгеокадастру відмовилися підписувати звітну документацію. Через це підприємець подав на них до суду.

Нагадаємо, у Фастівському районі Київської області затримали голову сільської ради під час отримання хабаря. Голова однієї із сільських рад Фастівського району вимагала із місцевого мешканця гроші за сприяння у виділенні земельної ділянки. Свою "послугу" оцінила у 78 тисяч гривень.

Читайте також, що у Києві викрили банду кредиторів, які відбирали у людей квартири.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися