Комерційна структура поставила Києву недоукомплектовані автомобілі швидкої

Прокуратура стягнула з комерційної структури штрафні санкції

Прокуратура через суд стягнула штраф у розмірі 3,6 млн грн з комерційної структури, яка поставила недоукомплектовані автомобілі швидкої допомоги. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Прокуратура Києва успішно захистила інтереси держави в суді щодо стягнення штрафу з комерційної структури, яка поставила за бюджетні кошти недоукомплектований спеціалізований транспорт екстреної медичної допомоги.  

У 2019 році за результатами публічних закупівель, проведених в умовах світової пандемії COVID-19, між КО "Київмедспецтранс" та комерційною установою було укладено договір про поставку спеціалізованого транспорту екстреної медичної допомоги за бюджетні кошти.  

Однак під час експлуатації цих транспортних засобів було встановлено, що всупереч умовам договору, поставлені автомобілі не були укомплектовані обладнанням для підключення портативних кисневих балонів, що унеможливлювало використання апаратів штучної вентиляції легень поза межами транспортного засобу.  

У зв'язку з цим прокуратура звернулася до суду з позовом про стягнення з комерційної установи штрафних санкцій. Господарський суд Київської області погодився з позицією прокуратури та задовольнив позов.

Нагадуємо, що у Києві підприємець на бюджетні кошти поставив несправне обладнання до лікарень. Обладнання не відповідало необхідним технічним та якісним характеристикам, внаслідок чого державі було завдано збитків на суму близько 13 мільйонів гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися