У Києві шахраї привласнили нерухомість, яка належить громаді

Прокуратура через суд вимагає повернути громаді двокімнатну квартиру в центрі Києва

Прокуратура через суд добивається повернення громаді двокімнатної квартири у центрі Києва, яку привласнили шахраї. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Шевченківська окружна прокуратура у судовому порядку вимагає повернення громаді двокімнатної квартири вартістю понад 5 мільйонів гривень на вулиці Михайла Грушевського у Печерському районі столиці.

Квартира належала киянці, яка померла без спадкоємців. Після смерті жінки квартира в Печерському районі мала бути передана в комунальну власність. Однак шахраї заволоділи вказаною квартирою на підставі неіснуючого договору дарування та зареєстрували нерухомість за фізичною особою.

Водночас інша особа, яка видавала себе за племінника померлої, намагалася оформити спадщину на зазначену квартиру, використовуючи підроблені документи. За даним фактом було розпочато досудове розслідування, в ході якого псевдоплеміннику було повідомлено про підозру у вчиненні злочину.

Суд відкрив провадження у справі за позовом прокуратури про витребування квартири у комунальну власність.

Нагадуємо, що шахрай, який обманним шляхом заволодів земельною ділянкою та двома квартирами у столиці, постане перед судом.

Досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник придбав завідомо підроблені документи, а саме паспорт громадянина України та правовстановлюючі документи на земельну ділянку і дві квартири, що належать територіальній громаді столиці.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися