Викрито мешканця Київської області, який очолив незаконне збройне формування

Викрито громадянина, який очолює незаконне збройне формування на Херсонщині

Повідомлено про підозру мешканцю Київської області, який очолив незаконне збройне формування в Херсонській області. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури Київської області громадянину заочно повідомлено про підозру за фактами виправдовування та запереченні збройної агресії РФ проти України і колабораційної діяльності.

За матеріалами слідства, підозрюваний, який мешкав у Броварському районі Київської області, під час зустрічі зі своїми знайомими переконував їх, що РФ рятує нашу країну, та виправдовував дії окупантів.

У серпні 2022 року фігурант свідомо поїхав до тимчасово окупованого Херсона та почав співпрацювати з окупаційною адміністрацією РФ. Чоловік добровільно очолив незаконне збройне воєнізоване формування "Отдельный добровольческий разведовательный батальйон им. В.Ф. Маргелова".

Основним завданням цього НЗФ є ведення розвідувальних та бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань, які захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Підозрюваний, одягнений у російську військову форму, перебуваючи на зазначеній посаді, спонукав місцевих жителів до незаконної співпраці з окупаційною владою. Він також спонукав громадськість вступати до лав очолюваного ним незаконного збройного формування.

Нагадуємо, що мешканець столиці, який виправдовував дії окупантів та поширював російську пропаганду, постане перед судом. Підозрюваний розміщував на своїй сторінці проросійські висловлювання та намагався зобразити учасників російської збройної агресії як "визволителів".

Читайте также