У Києві під виглядом ремонту доріг "освоїли" бюджетні кошти

Схема заволодіння бюджетними коштами передбачала ремонт доріг з порушенням технологій

Поліцейські Києва викрили схему розкрадання близько 10 мільйонів гривень бюджетних коштів під виглядом ремонту доріг у столиці. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформацію Головного управління Національної поліції у місті Київ.

Серед підозрюваних: директор та інженер “Київшляхбуду”, гендиректор “Київавтодору”, а також директор та працівник підприємства, що спеціалізується на виготовленні та постачанні будматеріалів.

У поліції розповіли, що схема заволодіння бюджетними коштами передбачала виконання ремонту автомобільних доріг у столиці з порушенням технологій та за завищеними цінами.

У результаті розслідування було встановлено, що незаконну схему заволодіння бюджетними коштами в особливо великих розмірах налагодили директор та інженер “Київшляхбуду”, гендиректор “Київавтодору”, а також директор та працівник підприємства, що спеціалізується на виготовленні та постачанні будматеріалів.

“Під час проведення ремонтних робіт ремонту вулично-дорожньої мережі м. Києва зловмисники використовували неякісні матеріали, які закуповували по завищеній ціні. Відтак, вулиці столиці були “відремонтовані” неякісним асфальтним покриттям, а фігуранти заволоділи близько 10 мільйонами гривень, що належали територіальній громаді Києва”, - йдеться у повідомленні поліції.

Фігурантам справи повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Їм інкримінують умисне заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в умовах воєнного стану, в особливо великих розмірах. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві проводять ремонти доріг. Скільки коштують роботи, читайте за посиланням.


Читайте также