Двох киян викрили на схемі переправення ухилянтів через кордон

Судитимуть двох мешканців столиці

Двоє киян постануть перед судом за незаконне переправлення за кордон чоловіків призовного віку за 5 тисяч доларів США. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва до суду скеровано обвинувальний акт стосовно 27-річного чоловіка та 41-річної жінки за фактом організації незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон України.

За матеріалами слідства, брат із сестрою, які мешкають у Києві, розробили план виготовлення так званих "білих" квитків для незаконного виїзду чоловіків призовного віку з країни за грошову винагороду.

Зловмисники обіцяли чоловікам допомогу у виготовленні фальшивих документів, таких як тимчасові військові посвідчення та довідки ВЛК, що містять інформацію про їхню непридатність до військової служби за станом здоров'я та виключення з запасу.

Вартість "послуги" зловмисники оцінювали у 5 000 доларів США з клієнта.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду справи по суті.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що поліція Київської області перекрила незаконний канал виїзду за кордон чоловіків призовного віку. Подружжя киян організувало схему нелегального переправлення військовозобов'язаних через держкордон.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися