Київська митниця вилучила рекордну партію товару російського походження (ФОТО)

Рекордну для України партію кедрового горіха, 20 тонн, вилучено Київською митницею

Столична митниця вилучила 20 тонн кедрових горіхів з російським маркуванням на упаковці. Про це повідомляє Київська митниця, передають "Коментарі".

Рекордна для України партія з 20 тонн кедрових горіхів була вилучена Київською митницею через ненадання достовірної інформації про фактичне походження товару. Згідно з документами, товар походив з Туреччини, але насправді він був з Росії. Задекларована вартість горіхів становила 14,5 млн гривень.

Лущені кедрові горіхи, запаковані у вакуумні пакети по 500 грамів, прибули з Туреччини на адресу компанії з Одеси, основним видом діяльності якої є оптова торгівля овочами та фруктами. Документи, подані до митного оформлення, свідчили про те, що ядра горіхів походять з Туреччини. Виробником та експортером була зазначена турецька компанія.

Однак під час митного огляду митники виявили залишки знятих етикеток та неушкоджені етикетки на окремих упаковках з інформацією про російського виробника. Згідно з інформацією на сайті виробника, горіхи були зібрані в Алтайському краї, Томській області та Бурятії, відсортовані та упаковані в Росії.

Таким чином, кедрові горіхи, задекларовані митницею як такі, що походять з Туреччини, насправді вироблені та упаковані в Росії.

На підставі встановленого порушення Київською митницею складено протокол про порушення митних правил. Горіхи вилучено.

Ринкова вартість цих кедрових горіхів в Україні становить близько 50 мільйонів гривень.

Нагадуємо, що столична митниця викрила незаконну схему експорту зернових на суму близько 1 мільйона гривень до Румунії. Київська компанія, що експортує насіння соняшнику з України, використала підроблені документи про походження насіння соняшнику для зменшення вивізного мита.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися