Посадовець держпідприємства завдав державі мільйонні збитки, - столична прокуратура

Державі спричинено збитки на суму 6,8 млн гривень на ремонті Канівського шлюзу

Заступнику директора державного підприємства повідомлено про підозру у завданні збитків на суму 6,8 млн грн на заміні обладнання Канівського шлюзу. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва прокуратури міста Києва заступнику директора державного підприємства повідомлено про підозру за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

За матеріалами слідства, тендерний комітет державного підприємства, яке здійснює діяльність у сфері транспортної, технічної та екологічної політики при експлуатації внутрішніх водних шляхів і судноплавних шлюзів України, провів торги на закупівлю та заміну підйомно-опускних воріт Канівського шлюзу на загальну суму близько 25 мільйонів гривень.

При цьому заступник директора підприємства уклав з компанією договір на закупівлю воріт за вартістю, значно вищою за передбачену тендерною документацією, без проведення обов'язкової державної експертизи, з порушенням встановленої вартості на закупівлю воріт.

Внаслідок цих дій державі завдано збитків на суму 6,8 млн грн.

Крім того, тривають слідчі дії для встановлення інших підрядників, причетних до схеми розтрати державних коштів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Нагадуємо, що за розкрадання 800 тисяч гривень на ремонті Куренівського парку судитимуть ексзаступника генерального директора КО "Київзеленбуд".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися