Експосадовця "Київзеленбуду" судитимуть за розкрадання коштів

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті

За розкрадання 800 тисяч гривень на ремонті Куренівського парку судитимуть ексзаступника генерального директора КО "Київзеленбуд". Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

Подільською окружною прокуратурою міста Києва скеровано до суду обвинувальний акт відносно колишнього заступника генерального директора Київського комунального об’єднання зеленого будівництва та експлуатації зелених насаджень "Київзеленбуд" за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки.

Слідством встановлено, що між КО "Київзеленбуд" та приватним товариством був укладений договір підряду щодо виконання робіт з капітального ремонту благоустрою Куренівського парку в Подільському районі.

У подальшому, заступник генерального директора з питань капітальних вкладень отримав від підрядної організації акти приймання виконаних будівельних робіт, а також інші фінансові документи. Достовірно знаючи, що вказана підрядником вартість використаних матеріалів і виробів є завищеною, посадовець підписав первинні документи фінансово-господарської діяльності та передав їх на виконання.

Згідно висновку комплексної комісійної судової товарознавчої та судової економічної експертизи столичному бюджету завдано збитків на суму близько 800 тисяч гривень. 

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Крім того, прокурором заявлено позов до колишнього посадовця про відшкодування завданих збитків. 

Нагадуємо, що посадовці та підрядники постали перед судом за розкрадання понад 9 млн гривень на ремонті спортивних майданчиків столичного парку "Муромець".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися