У Києві шахрай облаштував фейковий пункт обміну валют (ФОТО)

Чоловік шахрайським шляхом заволодів більш ніж мільйоном гривень

Оперативники столичної поліції затримали чоловіка, який заволодів понад мільйоном гривень шахрайським шляхом. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Правоохоронці встановили та затримали 20-річного уродженця Запорізької області, раніше не судимого. Чоловіка підозрюють у шахрайстві з обміном іноземної валюти в особливо великих розмірах.

Відомо, що зловмисник разом зі спільниками створив у Голосіївському районі Києва фейковий пункт обміну валют з метою привласнення чужого майна. Для пошуку потенційних клієнтів зловмисники розміщували на сайті оголошення про обмін грошей за цінами, вищими за ринкові. На оголошення відгукнувся чоловік, який хотів обміняти близько 30 000 доларів США.

Отримавши від потерпілого гроші, підозрюваний покинув пункт обміну через вікно, але завдяки оперативному реагуванню та за допомоги аналітиків столичного главку правоохоронці затримали фігуранта по гарячих слідах поблизу місця скоєння злочину. У зловмисника поліцейські виявили та вилучили викрадені грошові кошти.

Під час проведення невідкладного обшуку за місцем мешкання шахрая слідчі вилучили чорнові записи, сім-карти, мобільні телефони та інші речові докази.

За такий "бізнес" фігуранту загрожує до дванадцяти років позбавлення волі.

Нагадуємо, що в Києві судитимуть організовану злочинну групу, яка облаштувала фейкові обмінники та ошукала громадян на 5,4 млн гривень.

Читайте также