У Києві директор громадської організації підробляв документи для громадян РФ (ФОТО)

Фігурант допомагав громадянам РФ легалізуватися за кордоном

У Києві затримали директора громадської організації, який допомагав громадянам РФ легалізуватися за кордоном. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Києва, передають "Коментарі".

У повідомленні йдеться, що фігурант здійснював діяльність з видачі підроблених документів для громадян РФ та мешканців тимчасово окупованих регіонів України. Зловмисником виявися мешканець столиці 1968 року народження.

Правоохоронці встановили, що фігурант пропонував клієнтам "допомогу" з виїздом за кордон та подальшим працевлаштуванням в іноземних медичних закладах. Чоловік займався підробкою міжнародних сертифікатів доброчесності, довідок про набутий досвід, рекомендованих листів та сертифікатів про успішне закінчення навчальних курсів.

Такі послуги фігуранта коштували до 3 тисяч доларів США. Сума залежала від кількості необхідних документів – від посвідки на підтвердження медичної практики до "повного пакету" з міжнародними зразками. В місяць така діяльність приносила зловмиснику до 100 тисяч доларів США. 

У рамках кримінального провадження було проведено 16 обшуків за адресою розташування підприємства та місцем мешкання фігуранта та вилучено речові докази протиправної діяльності.

Слідчі повідомили організатору про підозру. Чоловіку загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Нагадуємо, що двоє киян постануть перед судом за незаконне переправлення за кордон чоловіків призовного віку за 5 тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися