У Києві викрили схему незаконного перетину кордону чоловіками

Фігуранти пропонували чоловікам допомогу у виготовленні підроблених документів

У Києві правоохоронці викрили двох осіб, які допомагали чоловікам призовного віку виїхати за кордон. Фігуранти виготовляли підроблені документи щодо непридатності чоловіків до військової служби та оцінювали свої послуги в 6 500 доларів США. Про це повідомляє Київська міська прокуратура, передають "Коментарі".

За даними слідства, двоє громадян - мешканці Київської та Хмельницької областей, розробили схему незаконного перетину кордону чоловіками, яким заборонено виїзд за межі держави на період дії воєнного стану. Ділки пропонували чоловікам допомогу у виготовленні підроблених документів - тимчасового посвідчення військовозобов'язаного та довідки ВЛК щодо непридатності до військової служби за станом здоров’я. Вартість послуги становила 6 000 доларів США з людини.

У ході контролю за вчиненням злочину проведено два етапи передачі грошових коштів зловмисникам. Під час передачі другого траншу та отримання від учасників схеми пакету підроблених документів останніх затримали.

На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів. Вживаються заходи для встановлення інших осіб, причетних до вчинення злочину.

Нагадуємо, що у Київській області викрили лікарку, яка допомагала ухилятися від мобілізації військовозобов’язаним. Стало відомо, що завідуюча амбулаторії в одному із районів Київської області вимагала хабар за позитивний висновок лікарської комісії, який дозволяв ухилитись від мобілізації.

Читайте также