У Києві викрито ще один факт перешкоджання роботі журналістів на території Лаври

Фігурант відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу

За фактом перешкоджання роботі журналістів на території Києво-Печерської Лаври повідомлено про підозру ще одній особі. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва громадянину України повідомлено про підозру за фактом умисного перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

Згідно із матеріалами кримінального провадження, 17 квітня 2023 року журналіст одного з інтернет-видань проводив зйомку у приміщенні церковного магазину, розташованого території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У цей час до журналіста підійшов 48-річний чоловік, який на добровільних засадах здійснює охорону вказаного приміщення. При цьому він намагався відібрати у журналіста обладнання для відеозйомки та в подальшому, застосовуючи фізичний вплив, відламав кріплення до відеокамери та пошкодив світлодіодну лампу.

В результаті вказаних протиправних дій журналіст не міг продовжувати свою законну професійну діяльність. 

Санкція статті передбачає штраф до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до 3 років. 

Нагадуємо, що слідчі київської поліції повідомили про підозру священнослужителю за перешкоджання журналістській діяльності. Представник духовенства Києво-Печерської лаври пошкодив операторське обладнання знімальної групи ЗМІ. Інцидент стався 30 березня на території Києво-Печерської лаври. Під час зйомок сюжету один зі священнослужителів пошкодив апаратуру оператора.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися