У Києві за допомогу російським пропагандистам затримали чоловіка

Подробиці розповіли в СБУ

У Києві затримали "фіксера" російського ЗМІ, який допомагав російським окупантам створювати фейки про війну в Україні. Про це розповіли у Службі безпеки України, передають "Коментарі".

За даними СБУ, мешканець Києва допомагав російським пропагандистам поширювати фейки про суспільно-політичну обстановку в столиці. Киянин дистанційно співпрацював з редакцією прокремлівського інформагентства, що знаходиться на території Бєлгородської області РФ.

Чоловік передавав російським "журналістам" вигадану та викривлену інформацію про події в Україні, зокрема про нібито загострення внутрішньої обстановки у Києві після російських ракетних ударів. Киянин також публічно підтримував дії російських окупантів і заперечував їхні злочини в Бучі, Ірпені та Ізюмі.

Лінгвістична експертиза підтвердила факти підривної діяльності киянина проти України. Під час обшуків у мешканця Києва знайшли комп’ютерну техніку та мобільний телефон із речовими доказами. Чоловіку повідомили про підозру виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії РФ в Україні. Досудове розслідування триває.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Києві стався вибух у Деснянському районі столиці. На житловому масиві Троєщина на вулиці Милославській внаслідок вибуху гранати травмовані жінка та чоловік. Поліція затримала чоловіка, який від ревнощів намагався вбити свою знайому та її друга. Подробиці можна подивитись на відео.

Нагадаємо, у хостелі під Києвом сталося вбивство. У Вишневому мешканець хостела забив на смерть сусіда по кімнаті. Чоловіки розпивали алкоголь. Між ними зав’язалася сварка, яка переросла в бійку. Молодший чоловік наніс старшому удари по голові та у живіт. Від отриманих травм 48-річний чоловік помер. Нападника затримали.

Читайте також, що у Київській області викрили шахрайську схему видурювання грошей у військових ЗСУ та їхніх близьких.

Читайте также