На території Києво-Печерської лаври зафіксували факт хуліганства

Група осіб пошкодила захисні ролети та зайшла до приміщення, яке опечатали представники комісії Мінкульту

За фактом хуліганства на території Києво-Печерської лаври поліцейські розпочали кримінальне провадження. Про це повідомляє поліція Києва, передають "Коментарі".

Після завершення роботи комісії Міністерства культури група осіб пошкодила захисні ролети та зайшла до приміщення, яке представники комісії оглянули та опечатали. 

Сьогодні, 19 квітня, після того як представники комісії від Міністерства культури оглянули та опечатали один із корпусів Києво-Печерської лаври, група осіб зламала ролети, які закривали двері, та зайшла всередину приміщення. На місці події працювала слідчо-оперативна група Печерського управління поліції, яка провела огляд місця події та задокументувала порушення.

За даним фактом слідчим відділом Печерського управління поліції відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудового розслідувань за ч. 3 ст. 296 Кримінального кодексу України - хуліганство. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років.

Наразі тривають слідчі дії з метою притягнення винних до відповідальності.

Нагадуємо, що представникам комісії Міністерства культури вже вдалося оглянути три пам’ятки архітектури на території Києво-Печерської лаври, з яких дві національного і одна місцевого значення. Зокрема, оглянули стан майна корпусу №37, №37-а та №38. Це галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах та вхід до Галереї Ближніх печер.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися