Комісія побачила безлад та сміття у Києво-Печерській лаврі (ФОТО, ВІДЕО)

Подробиці ревізії розповів міністр культури

У Києво-Печерській лаврі продовжує працювати комісія Міністерства культури та інформаційної політики України. Про це розповів міністр культури Олександр Ткаченко, передають "Коментарі".

За його словами, представникам комісії вже вдалося оглянути три пам’ятки архітектури, з яких дві національного і одна місцевого значення. Зокрема, оглянули стан майна корпусу №37, №37-а та №38. Це галерея до Ближніх печер, Дзвіниця на Ближніх печерах та вхід до Галереї Ближніх печер. Двері будівель були зачинені, тому у присутності керівника Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Максима Остапенка та його заступника технічні працівники забезпечили доступ комісії до цих приміщень.

"Вказані об'єкти є пам'ятками архітектури національного значення та місцевого, складовими пам'ятки національного значення Ансамбля Києво-Печерської лаври та складовими об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Стан об'єктів видно на фото. Крім того, ознак вжиття орендарем протипожежних заходів не зафіксовано", — прокоментував оприлюднені фото міністр культури Олександр Ткаченко.

Окрім того, віряни Української православної церкви Московського патріархату продовжують блокувати роботу комісії Міністерства культури України на території Києво-Печерської лаври.

Нагадаємо, у березні Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" направив чоловічому монастирю у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі УПЦ МП попередження про розірвання договору про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю. У Міністерстві культури та інформаційної політики України заявили, що договір безоплатного користування з УПЦ МП анулюють 29 березня 2023 року. Це стосується усіх приміщень, які орендує УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі. 

Читайте також, що скандального настоятеля Києво-Печерської лаври Павла підозрюють у співпраці з окупантами



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися