У Києві підприємство роками не платило за користування землею

З підприємства стягнули безпідставно збережені кошти

Прокуратура через суд стягнула 1,7 млн грн з підприємства, яке 2 роки не сплачувало кошти за користування землею. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передають "Коментарі".

Господарський суд міста Києва задовільнив позов Святошинської окружної прокуратури міста Києва до приватного підприємства про стягнення безпідставно збережених коштів в сумі понад 1,7 млн грн за користування земельною ділянкою у Святошинському районі столиці.

Установлено, що з 2021 року підприємство є власником нерухомого майна на земельній ділянці площею 0,6 га по вулиці Василя Стуса у місті Києві. 

Набувши у власність об’єкт нерухомості, право користування на земельну ділянку товариство не оформило та з 2021 року використовує її, не сплачуючи при цьому орендну плату.

Зважаючи на грубе порушення законодавства та з метою відновлення порушених прав територіальної громади столиці, окружна прокуратура заявила позов, який наразі задоволено, до господарського суду міста Києва.

Нагадуємо, що у Білоцерківському районі Київської області земельні ділянки площею у чотири гектари відвели у приватну власність з порушенням вимог земельного законодавства. Вони повністю накладаються на землі водного фонду, а саме на прибережну захисну смугу річки Рось, і не можуть бути об`єктом приватної власності.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися