У Київській області привласнили землі на березі річки Рось

Подробиці розповіли в прокуратурі

У Київській області через суд вимагають повернути державі земельні ділянки водного фонду річки Рось. Про це розповіли в регіональній прокуратурі, передають "Коментарі".

За даними відомства, у Білоцерківському районі Київської області земельні ділянки площею у чотири гектари відвели у приватну власність з порушенням вимог земельного законодавства. Вони повністю накладаються на землі водного фонду, а саме на прибережну захисну смугу річки Рось і не можуть бути об`єктом приватної власності.

Вартість земель у прибережній смузі річки Рось оцінили у понад 129 мільйонів гривень. Білоцерківська окружна прокуратура вимагає скасувати рішення про державну реєстрацію права власності та повернути землі водного фонду Білоцерківській міській територіальній громаді. У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з позовною заявою.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що прокуратура підтвердила в суді право держави на землі на території Чабанівської селищної ради Фастівського району Київської області. Землі площею у 172 гектари перебували в постійному користуванні Інституту садівництва Національної академії аграрних наук України. Однак за позовом громадської організації суд визнав незаконним і скасував державний акт на право постійного користування землею за інститутом.

Нагадаємо, на березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. З Ірпеня вже рік звозять до берегу річки рештки будинків, зруйнованих під час війни. Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю. У Бучанській міській раді наголосили, що через повені ситуація взагалі стала катастрофічною.

Читайте також, що "Київводоканал" розпочав незаконну забудову в заказнику "Деснянські луки".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися