Річку під Києвом засипали будівельним та іншим сміттям (ФОТО)

Місцева влада обурена злочином проти довкілля

На березі річки Буча з боку міста Ірпінь скидають гори будівельного та іншого сміття після демонтажу зруйнованих війною будинків. Про це заявили у Бучанській міській раді, передають "Коментарі".

За даними мерії, проблема скидання будівельного сміття в заплаву річки Буча існувала й раніше. Проте небувалого масштабу вона набула саме за останній рік. Саме сюди Ірпінь вже рік звозить рештки будинків, зруйнованих під час війни.

Серед відходів — цегла, цементні блоки, арматура, пінопласт, поліетилен тони пластикових пляшок. Все це розкладається, отруює ґрунтові води річки Буча та завдає непоправної шкоди довкіллю, наголосили у Бучанській міській раді. Через повені ситуація взагалі стала катастрофічною. 

"Перекриття колектора керівництвом КП "Ірпіньводоканал" – це спроба відволікти увагу від реальної проблеми. Не наша каналізаційно-насосна станція №4, а саме стихійний смітник на Технологічній і є причиною засмічення Бучанки", – заявив заступник Бучанського міського голови Дмитро Чейчук.

У Бучанській міській раді оприлюднили фото нинішніх гор сміття біля річки Буча з боку міста Ірпінь по вулиці Технологічній та цих же самих місць, якими вони були десять років тому.

Нагадаємо, у Києві на капітальний ремонт благоустрою парку на Дніпровській набережній у районі затоки Берковщина витратять десятки мільйонів гривень. Подробиці — за посиланням.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Дарницькому районі Києва на капітальний ремонт парку відпочинку навколо озера Срібний кіл виділили мільйони гривень. Зона відпочинку розташована між проспектом Миколи Бажана та вулицею Срібнокільською. На її благоустрій готові витратити майже 9,3 мільйони гривень. 

Читайте також, що територію Національного природного парку "Голосіївський" значно розширили.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Василь

2 травня 2023, 09:03

Влада сама винна у цьому. Чому не визначили місця вивозу буд.сміття, а якщо визначили - чому брали за це гроші. От і вся відповідь.

Ирина

19 квітня 2023, 17:37

Какой ужас! Люди совсем не хотят думать головой. Идет война, все вокруг и так разрушается, так они еще больше разрушают окружающую природу. Что останется нашим детям? Куда смотрят чиновники и полиция?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися